A+ A A-

Stipendije za učenike u Burkina Fasu

Islamska zajednica Džemat Fedžr iz Minhena tokom akcije prikupljanja pomoci za siromašne učenike osnovne škole u Ouhigaugu (Burkina Faso) obezbjedila je 89 stipendija za učenike te škole.

pismo-bf

Stipendije su obuhvatale plaćanje godišnje školarine kao i nabavku potrebnih knjiga djeci za nastavu. Zbog veoma teškog materijalnog stanja veliki broj muslimanske djece uopšte nema priliku da pohađa nastavu u Ouhigaugu niti da nauči čitati i pisati. Zbog takvog teškog stanja, često se dešava da muslimanske familije daju svoju djecu raznim kršćanskim misionarskim organizacija na školovanje gdje tokom školovanja dijete mora primiti vjeru organizacije koja mu nudi besplatno školovanje.

Burkina2

Hal muslimana u Burkina Fasu kao i u drugim zemljama napaćene i gladne Afrike treba da bude briga svakog imućnog muslimana širom zemaljske kugle. Nadamo se, inšallah, da će naša zajednica ustrajati u ovom hairli projektu i molimo Allaha (dž.š) da obilatom nagradom nagrade sve one koji su pomogli u stipendiranju ove djece, saopćeno je iz minhenskog džemata Fedžr.

Brukina