Promo banner

A+ A A-

Podjela bajramskih paketića u Preočici kod Viteza

U džematu Preočica, Medžlis Islamske zajednice Vitez, koji se nalazi na pola puta između Viteza i Zenice, prvi dan Bajrama, uručeni su bajramski paketići za djecu koja su redovno pohađala mektebsku nastavu u 2010./'11. mektebskoj godini.

baj-paketici10

Djecu, nije to prvi put, obradovao je vrijedni džematlija Vehid Džananović, vlasnik firme Zeni-turs, koji uvijek stoji na raspolaganju, ne samo ovom džematu, već i drugim džematima i pojedincima u nevolji. Na ovaj veliki, bajramski dan, prisustvovalo je oko 120 djece, kojima je Vehid sa svojim sinom i od brata kćerkom podijalio poklone, a djeca su u znak zahvale, njegovom rahmetli babi, Zaimu, proučila po Fatihu, koji je, naravno, kao i njegov sin za života bio dobrotvor ovoga džemata.

baj-paketici2

Također, on svake godine, ne samo za Bajram, već i na hatmama podijeli hedije djeci. Potrebno je ovdje spomenuti i druge džematlije koji zajedno sa Vehidom učestvuju u svim aktivnostima u našem džematu, pri tome, natječući se koji će više za ovaj džemat darovati i time ga ljepšim i privlačnijim učiniti. To su: Trako hadži-Nihad i Patković Elvedin - Robna kuća STIL-Vitez, Đidić Muamer - M-Tifa, Patković Esad - EXPORT-IMPORT >>Eso<<, i drugi koji se bore za dobrobit ovoga džemata.

baj-paketici6

baj-paketici5

Molim Allaha Uzvišenog da našega Vehida i spomenute džamijske hizmetare obilno nagradi, primi njihov post i ostala dobra djela, da im očisti i uveća njihove imetke, sačuva belaja ovoga i budućeg svijeta i podari im džennetska prostranstva. AMIN!
                                                                                                                                                   Jasmin ef. Okanović