A+ A A-

U Mravićima kod Doboja svečano otvorena džamija

U nedjelju, 11. septembra 2011. godine, svečano je otvorena džamija u džematu Mravići, Medžlis Islamske zajednice Doboj.

Novosagrađenu džamiju broj dva u džematu Mravići vakufom Islamske zajednice proglasio je i na korištenje vjernicima predao izaslanik reisu-l-uleme dr. Mustafa ef. Cerića muftija bihaćki Hasan ef. Makić.

otvorenje-mravici-doboj-2011-1

Svečanosti otvorenja džamije u Mravićima prisustvovao je i muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, direktor Vakufske direkcije hfz. mr. Senaid Zajimović, glavni imami medžlisa IZ Doboj, Tešanj i Maglaj, imami, te predstavnici javnog života na čelu sa zastupnikom u Predstavničkom domu PS BiH gosp. Šemsudinom Mehmedovićem i načelnikom Općine Doboj-Jug gosp. Džavidom Aličićem.

Muftija zenički u svom obraćanju, između ostaloga, pozvao je prisutne da nikada ne zaborave genocid nad Bošnjacima Srebrenice koji se dogodio 11. jula 1995. godine i teroristički napad na Njujork koji se dogodio 11. septembra 2001. godine, poručivši da je islam vjera mira, tolerancije i suživota.

Istog dana, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović i muftija bihaćki Hasan ef. Makić posjetili su Kazneno-popravni zavod Zenica, gdje su nakon susreta sa direktorom gosp. Nihadom Spahićem, posjetili Zuhdiju Mulalića.