A+ A A-

Predsjednik Slovenije primio muftiju Grabusa

U četvrtak, 1. septembra 2011. godine, muftija dr. Nedžad Grabus sureo se sa predsjednikom Republike Slovenije dr. Danilom Türkom. Susret je bio organiziran u Kabinetu predsjednika Republike.

Tim povodom predsjednik Türk častitao je muftiji Grabusu ramazanski bajram za što mu se Muftija zahvalio, a posebno za čestitku koju mu je Predsjednik uputio prvi dan ramazanskog bajrama.

Razgovor između Predsjednika i Muftije nastavio se smijeru međusobne suradnje. Predsjednik Türk pozvao je Muftiju da sudjeluje na Strateškom forumu Bled koji će biti ove godine organiziran 9. i 10. septembra. Predsjednik je pozvao Muftiju da sa svojim dosadašnjim iskustvom i znanjem pomogne u raspravi o izvještaju »Living together: climbing diversity and freedom in 21st century Europe« (Zajedno živjeti: suživot različitosti i slobode u Evropi 21. stoljeća), koja će biti organizirana na Bledu. Datakli su se i drugih aktualnih kako svjetskih tako i lokalnih pitanja, a posebno pitanja izgradnje džamije u Ljubljani i obrazovnih programa Islamske zajednice, odnosno Kulturno-obrazovnog zavoda Averroes kojeg je ustanovila Islamska zajednica prije tri godine.

Nevzet Porić