A+ A A-

Predbajramske aktivnosti zeničkog muftije

U okviru predbajramskih aktivnosti, u petak 26. i nedjelju 28. augusta 2011. godine, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Medžlise Islamske zajednice Teslić i Zavidovići, gdje je u pratnji glavnih imama posjetio porodice Huskić u Tesliću i Huskić u Zavidovićima.

pb-akt-m-zen-2011-1

Muftija sa porodicom Huskić iz Teslića

Posjete pomenutim porodicama realizirane su u okviru projekta obilazaka socijalno ugroženih porodica na području Muftiluka zeničkog.

pb-akt-m-zen-2011-2

Muftija sa porodicom Huskić iz Zavidovića

Muftija zenički porodicama je predao novčanu pomoć Muftiluka zeničkog i prehrambene pakete koji su donacija firme ‘'ITC'' d.o.o. Zenica.

27. noć ramazana muftija posjetio Tešanj

Svoju posjetu Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović je započeo posjetom porodici Mehmeda Halilovića iz naselja Koprivci u džematu Karadaglije, gdje je tom prilikom, u društvu tešanjskog glavnog imama mr. Fuada ef. Omerbašića, ovoj petočlanoj porodici bez stalnih prihoda, uručio prigodnu hediju.

pb-akt-m-zen-2011-3

Muftija sa porodicom Halilović iz Tešnja

U nastavku svoga boravka Muftija je posjetio tešanjsku firmu "ECO Servis"  i u društvu glavnog imama i predsjednika IO Medžlisa IZ-e Tešanj Zehrudina Kruške prisustvovao otvorenju novih poslovnih prostorija ove firme,  zajedničkom iftaru sa drugim tešanjskim privrednicima i zvanicama koji je priredio ljubazni domaćin i vlasnik ove firme Mensur Krdžalić.  Dolazak Muftije ljubazni domaćin je iskoritio pa je proučena i ikrar dova za odlazak bedela na hadž za njegovog rahmetli babu Rasima Krdžalića.

pb-akt-m-zen-2011-4

Potom je Muftija prisustvovao teravih-namazu u Čarši džamiji u Tešnju koji je imamio hafiz Ahmed Bukvić 27. džuzom Kur'ana, nakon čega je Muftija predvodio noćni namaz (Kijamu-lejl) i prigodno se obratio prisutnim džematlijama.

Po završetku prigodnog programa u Čarši-džamiji Muftija je prisustvovao koncertu ilahija hora  Medžlisa IZ-e Tešanj koji je i ove godine održan na otvorenom na prepunom  trgu Gazi Husrev-bega u Tešnju i nakon koncerta proučio dovu.

Svoju posjetu Tešnju Muftija je završio prisustvom na noćnom namazu u prepunoj Dibekhana džamiji  u Tešnju.