Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema uručio pomoć narodu Japana

Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić posjetio je danas ambasadu Japana u Bosni i Hercegovini i japanskom ambasadoru Futao Motaiju uručio kopiju čeka prikupljenih sredstava na sergiji koju je organizirala Islamska zajednica za pomoć Japanu.

reisu-l-ulema_japanski_ambasador_august_2011-1 

Nakon razornog cunamija i katastrofe s nuklearnim postrojenjima kojima je bio pogođen Japan u martu 2011. godine, Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini organizirala je u džematima sergiju za narod Japana. Kao znak solidarnosti sa japanskim narodom i pomoći stradalim ljudima, na sergiji je ukupljeno 199.511,47 KM.

reisu-l-ulema_japanski_ambasador_august_2011-2 

Reisu-l-ulema, predajući kopiju čeka sa navedenim iznosom ambasadoru Japana, istakao je zahvalnost muslimanima Bošnjacima na pokazanoj solidarnosti sa narodom Japana i njihovoj spremnosti da pomognu ljude u nevolji bez obzira na vjeru, rasu i naciju. Reisu-l-ulema je također podsjetio na značajnu podršku Vlade i naroda Japana u postratnom oporavku Bosbne i Hercegovine.

Japanski ambasador Futao Motai u ime svoje Vlade zahvalio se svima koji su dali svoje priloge i pokazali suosjećanje sa narodom Japana i Islamskoj zajednici koja je organizirala sergiju i time omogućila muslimanima da mogu dati svoj materijalni doprinos.