A+ A A-

BOSS: Nastavak islamofobije u BiH

"Osnovanost izvještaja Islamske zajednice u BiH o islamofobiji 2004-2011., kojim je prezentiran evidentan problem netolerancije prema muslimanima u BiH - dokazuje i reagovanje SDP-a, pa i SDA.

Isticanje od strane SDP-a da je izvještaj o islamofobiji, kako se navodi - neargumentovan poziv na odstrel određenih ljudi  i da je to poziv na dalju razgradnju  Bosne i Hercegovine - dokazuje izraziti radikalizam neokomunističke partije, koja očito svaku kritiku smatra napadom na državu.

Posebno je problematično što SDP ne krije totalitarizam u svom djelovanju, jer upravo u svojoj reakciji kritikuje pravo Islamske zajednice na kritički stav, dok opravdava pravo drugih na kritiku Islamske zajednice u BiH, ujedno javno iznoseći militaristički stav da bi nekakva njihova argumentovana kritika očito trebala rezultirati opravdanim pozivom za odstrel ljudi.

Nastavak antiislamske kampanje u BiH dokazuje i sluganski odnos SDA prema SDP-u, jer se i u njihovoj reakciji relativizira stanje u kojem se nalaze muslimani u BiH, a u namjeri pokušaja umanjenja odgovornosti i institucija države u antiislamskoj kampanji, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović", stoji u saopćenju za javnost BOSS stranke.