A+ A A-

Iftar Asocijacije žena MIZ Tuzla

Ljepotu i čar sedamnaestog ovogodišnjeg iftara zajedno su dočekala i podijelile gošće  Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla. Naime, sada već tradicionalno rukovodstvo Asocijacija svakog ramazana upriliči iftar na kojem se uz ugodne trenutke iftara, šoljicu bosanske kahve i poslastice egleniše i o drugim ramazanskim aktivnostima koje će se realizirati.

iftar-zene-tuzla-2011-1

"Ramazanski iftari su pored individualnih ibadeta, jedna od najljepših doživljaja kroz koje vjernici prolaze tokom ovog mjeseca. Na tim zajedničkim iftarima ljudi se upoznaju, zbliže i vežu, zajedno prekidaju post, zajedno obavljaju namaz i zajedno uživaju u blagodatima koje sa sobom nose iftar. To je bila i naša namjera, da organizujemo zajednički iftar i da zajedno osjetimo njegove blagodati." - kazala je predsjednica Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla,  Amina Đulović.

iftar-zene-tuzla-2011-2Na ovogodišnjem  iftaru Asocijacija je imala posebnu gošću. Odmah nakon iftara sve prisutne su male priliku poslušati kratku prezentaciju knjige  mlade pjesnikinje Fikrete Karić. Fikreta je ovom prilikom pročitala nekoliko svojih pjesama i na lice svih prisutnih donijeti osmijeh i pogled podrške koji ovoj djevojci mnogo znači.

„Ovo je moja druga knjiga kojoj sam ja bila izdavač, putem ove knjige javnosti se želim predstaviti kao pjesnikinja a ne kao osoba sa posebnim potrebama. Ova knjiga je ogledalo moje duše. U njoj se krije šezdest lirskih pjesama, ima za svakog po nešto: duhovnih, ljubavnih, socijalnih, za svakog ponešto od 7 do 77 godina. Napisala sam i roman. Roman je autobiografski i nosi naziv "Djevojka sa bisernom suzom". Namjeravam ga izdati sljedeće godine. Ja sam 2009. godine stavila svoju krunu, to jest hidžab a tada mi se probudila još veća volja za životom i još veća nada da ću ako Bog da prohodati." - kazala je ovom prilikom Fikreta uz osmijeh na licu.

iftar-zene-tuzla-2011

Nakon prelijepih stihova pjesnikinje Fikrete, prisutne su ovu ramazansku večer nastavile zajedničkim namazom  i toplim ramazanskim druženjem.

Elmedina Osmić