Promo banner

A+ A A-

13. Tradicionalni iftar za privrednike Muftiluka zeničkog

U subotu, 20. augusta 2011. godine, je u Hotelu Zenica u Zenici organiziran 13. tradicionalni iftar koji muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović priređuje za privrednike Muftiluka zeničkog. Domaćini iftara, kojem se odazvalo oko 400 zvanica, pored muftije zeničkog bili su braća h. Ismet i h. Besim Begić, vlasnici firme Almy d.o.o. Zenica.

zenica-iftar-privrednici-2011-2

Nakon riječi dobrodošlice koje je musafirima uputio h. Ismet Begić, uvodnog obraćanja dekana Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici prof. dr. Zuhdije Adilovića, prisutnima se obratio zamjenik reisu-l-uleme hfz. Ismet ef. Spahić ukazujući na potrebu jačanja sloge i jedinstva među muslimanima.

zenica-iftar-privrednici-2011-2

Nakon zamjenika reisu-l-uleme prisutnima se besjedom obratio muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović apostrofirajući u svom obraćanju potrebu izgradnje međusobnog povjerenja, pouzdanja i poštovanja. Muftija je privrednike podsjetio na obavezu davanja zekata, istakavši da je zekat najbolji garant i osiguranje našeg imetka. Evocirajući uspomene na događaj koji se dogodio dvadesetog dana ramazana 630. godine - oslobođenje Mekke, muftija je istakao da ovaj događaj može i treba muslimanima biti povod za optimizam, te da možemo biti ponosni na svoju povijest.