A+ A A-

Ramazanska predavanja održana u Mostaru, Stocu i Ljubuškom

Na poziv Medžlisa Islamske zajednice Mostar, Stolac i Ljubuški, a uz odobrenje Rukovodioca Vjerskoprosvjetne službe, mr. Muharema Omerdića, uposlenik Vjerskoprosvjetne službe, mr. Nezir Halilović je održao multimedijalna ramazanska predavanja na temu „Dan sa Allahovim Poslanikom, s.a.v.s.", u Mostaru, Stocu i Ljubuškom. Domaćini predavanja su bili: u Mostaru - Šefik ef. Čavčić, u Stocu - mr. Suad ef. Mujagić, a u Ljubuškom Šemsudin ef. Germić. Nakon uvodnog obraćanja domaćina, predavač je izložio najavljenu temu.

ram-pre-sto-mo-lju-2011-2

Riječ je o inovativnom pristupu predavnjima u kojime predavač svoje izlaganje konstantno prati multimedijalnim prikazivanjem i bogatim zvučnim i vizuelnim efektima. Ovo je već druga godina kako se ova vrsta predavanja organizuje ispred Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta i do sada su na isti način realizirane teme:

  • - Očigledni dokazi Božijeg postojanja
  • - Velika bitka na Bedru
  • - Feth - oslobođenje Mekke
  • - Dan sa Allahovim Poslanikom, s.a.v.s.

 ram-pre-sto-mo-lju-2011-2

Inidikativno je da ova predavanja izazivaju veliku pažnju prisutnih, kako mlađih tako i starijih džematlija, te nakon svakog predavanja zahvaljuju organizatorima na ovakvom, savremenom vidu oživljavanja vjerskih vrijednosti. Domaćini su izrazili nadu da će se i u narednom periodu, nakon ramazana, održavati slična predavanja za džematlije, a pogotvoo za omladinu, kojima je ovaj način predavanja jako blizak i privlačan.

H.N.