A+ A A-

Zajednički iftar u Hadrovcima

Džemat Hadrovci je povratnički džemat kod Kotor Varoša i specifičan po tome što ima obnovljenu džamiju,  ima ramazanskog imama, ima i kuće obnovljene, ali nema džematlija. Nema džematlija koji stalno žive u Hadrovcima, ali ima onih koji žive diljem svijeta i vole svoje Hadrovce i koji žele da se u njihovom mjestu vidi munara, čuje ezan i da onaj ko poželi može doći u njihov džemat i klanjati namaz.

 iftar-kotor-varos-hadrovci-2011

Nakon što su džamiju osposobili za obavljanje namaza, ovog ramazana vrijedni Hadrovćani su angažovali i ramazanskog imama, a i oni došli na godišnji odmor u svoje Hadrovce da tu budu u ovom mubarek mjesecu.

Jedan od aktivnijih je Mujo Mujić, koji živi i radi u Zagrebu i koji je zajedno sa drugim hadrovćanima učinio mnogo na obnovi infrastrukture u Hadrovcima.

Mujo je bio domaćin zajedničkog iftara u svojim Hadrovcima na koji je pozvao svoje hadrovćane, ali i mnogo džematlija iz drugih kotorvaroških džemata, takođe iftaru je prisustvovao muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić, koji kako nam reče nije mogao odbiti poziv vrijednih hadrovćana, zajedno sa Muftijom bili su i Ermin ef. Vučkić, njegov zamjenik, kao i Kasim Mujičić predsjednik MIZ Banja Luka. Iftaru su prisustvovali i gl. imam MIZ Kotor Varoš i predsjednik hadži Nedžad Aganbegović, kao i imami Miralem ef. Avdić, Hasib ef. Šošić, Nijaz ef. Duzan, ramazanski imam u Hadrovcima Mustafa ef. Huskić, te glavni imam iz Mrkonjić Grada Mufid ef. Huskić.

Duzan N.