A+ A A-

Omladinski iftar u Minhenu

Omladina Islamske zajednice Džemaza Fedžr i ove godine bila je organizator velikog omladinskog iftara u Minhenu. 

Ovogodišnji  omladinski iftar je još jednom potvrdio da svjesnoj omladini u dijaspori  i pored svakodnevnog rada i obaveza na poslu ne predstavlja problem postiti 16 sati dnevno ukrašavajući taj svoj post ibadetom i pokornošću Gospodaru.  I pored toga, što je veliki broj omladine ove godine za ramazan otputovao svojoj domovini ipak prostorije džemata su bile premale da prime sve omladince, tako da su mnogi morali iftariti u pomoćnim džamijskim prostorijama.

IMG_2265

Program je započet već u 19:00h učenjem Kur`ana na arapskom i bosanskom jeziku, zatim se omladini obratio Izet ef. Bibić koji je istakao važnost rada i organizacije omladine u dijaspori. Nakon iftara prisutnoj omladini se obratio konzul BiH u Minhenu  Sidik Spahić  koji je govorio o važnosti organiziranja i očuvanja vlastitog identiteta u  dijaspori.  Druženje omladine kroz predavanja i noćne namaze se nastavilo sve do sehura . Nakon zajedničkog sehura i Sabah namaza svi prisutni  su izrazili želju da još ovakvih projekata bude u Minhenu. 

IMG_2271

Omladina džemata Fedžr inače svake srijede tokom ramazana  organizira zajednički iftar i druženja za omladinu, gdje se uz predavanja i zajednička druženja naša omladina  još više oplemenjuje svoje srce i dušu. Pored omladine iz Minhena iftaru je prisustvovala omladina iz Penzberga.

Molimo Allaha (dž.š) da obilatom nagradom nagradi sve one koji su na bilo koji način pomogli ovogodišnjoj organizaciji velikog omladinskog iftara u Minhenu.