A+ A A-

Neum: Održan seminar „Putevi nade"

U organizaciji World Vision-a, a u koordinaciji sa Međureligijskim vijećem Bosne i Hercegovine u Neumu je od 04. do 09. jula održan seminar na temu: Putevi nade. Seminaru su prisustvovali predstavnici sve četiri vjerske zajednice u BiH: islamska, pravoslavna, jevrejska i katolička.

Cilj seminara je bio educirati predstavnike vjerskih zajednica o načinu prevencije širenja HIV virusa i smanjenje stigme/diskriminacije osoba zaraženim HIV virusom, jer veliki broj osoba zaraženih ovim opakim virusom, zaražen je transfuzijom krvi, rođenjem, nesterilisanim medicinskim instrumentima i sl. 

neum-seminar-august-2011 

Predavači, odnosno fasilitatori na seminaru su bili Albert Pančić, Jasmina Varupa, Slavica Bradvić-Haušić, Maja i gospođa Viktoria Sakašvili iz Armenije.

Seminar je imao vrlo dinamičan tempo, predavanja su se održavala svaki dan od 9 do 17 sati, a zadnji dan je uslijedila i pismena provjera stečenog znanja na ovom seminaru.

Učesnici seminara u ime Islamske zajednice bili su:

Šekib ef Čokić, Seid ef. Eminović, Said ef. Mujakić, Hašim ef. Zahirović, Dženan ef. Imamović, Hajrudin ef. Delić i Nijaz ef. Duzan.

N. Duzan