A+ A A-

Muftija banjalučki posjetio povratnike u Večićima

U džematu Večići kod Kotor Varoši jučer, 04. avgusta, je organizovan tradicionalni šehidski mevlud sa prisjećanjem na šehide ovog džemata.

Nakon mevluda, kojeg su proučili imami MIZ Kotor Varoš, prisutnima se obratio glavni imam h. Samir ef. Delić i održao vazi-nasihat od fadiletima mjeseca ramazana, a zatim i muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić, koji je u svome obraćanju istakao važnost ramazanskih ibadeta i pozvao vjernike da budu još čvršći i ustrajniji u izvršavanju Allahovih propisa, ali da tu čvrstinu pokažu i prilikom šehidskih mevluda, kada nas iz dana u dan i iz godine u godinu treba biti sve više i više.

muftija-banjaluki-povratnici-vecici-august-2011

Poslije proučenog mevluda, banjalučki muftija je posjetio šehidsku porodicu Muharem-agu i Nefa-hanumu Hasić, roditelje dva šehida, te im sa glavnim imamom Samirom ef. Delićem, predsjednikom udruženja Ilmijje Nijazom ef. Duzanom i mjesnim imamom Ekremom ef. Hodžićem, uručio ramazanske pakete.

Muharem-aga i Nefa-hanuma istakli su kako je Muftija banjalučki jedan od rijetkih koji ih se sjeti i koji ih redovno posjećuje, takoše zahvalili su se Muftiji na hedijama koje im je donio i koje će im puno značiti u ovim mubarek ramazanskim danima.

Nijaz Duzan