Promo banner

A+ A A-

MIZ Kiseljak: Prezentiran web-portal medžlisa

U petak, 28.07.2011. godine, je u Čaršijskoj džamiji u Kiseljaku održana prezentacija web portala Medžlisa IZ-e Kiseljak www.medzliskiseljak.ba.

Na prezentaciju su bili pozvani svi imami, predstavnici džematskih odbora i članovi Izvršnog odbora Medžlisa.

miz-kiseljak-web-portal-juli-2011

Prisutnima se prvi obratio glavni imam Muharem ef. Sijerčić i istakao važnost ovakvog projekta, napomenuvši kako smo u svojevrsnoj medijskoj blokadi. Web portal je prilika da malo izađemo u svijet sa informacijama o tome šta se dešava u Kiseljaku i Kreševu.

Poslije glavnog imama obratio se i predsjednik Medžlisa i vodio prezentaciju. Prisutnima je objasnio zašto je tako web-portal formulisan i istakao da je zadatak ovog web-portala da se približimo mlađoj populaciji koja više koristi internet i da učinimo dostupnim široj javnosti šta i kako radi Izvršni odbor Medžlisa, imami i ostale službe.

Na kraju je administrator web-portala Kenan Bajrić govorio o pojedinim detaljima izrade portala i kako je važno da se pored imama i drugi uključe i svojim tekstovima pomognu u daljem funkcionisanju portala. Naglašeno je sa svi koji žele mogu slati svoje tekstove, informacije isl. Naravno, one tekstove i informacije koje su za ovu vrstu web stranice.

Na kraju se prisutnima obratio hfz Benis Topalović kao član uređivačkog odbora i Hajro Karasdalihović član IO i iznijeli sve pohvale na dizajn stranice i sadržaj na njoj.

Za tehnički dio prezentacije bio je zadužen Ahmed ef. Mustajbegović.