A+ A A-

N. Pazar: Spriječeno prisilno iseljenje FIS-a

Čelnici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji sa svojim službenicima, ulemom i džematlijama i jučer (20.07) su od otimanja sačuvali zgradu Islamskih ustanova u kojoj se nalazi Fakultet za Islamske studije u Novom Pazaru.

Kako je ranije obaviještena javnost, sprega tajkuna i korumpiranog pravosuđa zakazala je za jučer u 10 h prinudno izvršenje iseljenja Fakulteta za islamske studije iz zgrade Islamskih ustanova.

n-pazar-odbrana-islamskih-ustanova-juli-2011

Kao što je bio slučaj i do sada, čelnici Islamske zajednice, službenici, ulema i mnogobrojni džematlije okupili su se ispred zgrade Islamskih ustanova kako bi spriječili još jedan pokušaj otimanja vakufske imovine. Međutim, izvršitelji se nisu pojavili.

Četrdesetak minuta nakon zakazanog termina uz prisustvo velikog broja vjernika, uleme, direktora i rukovodioca ustanova i službi Islamske zajednice, predstavnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Bošnjačke kulturne zajednice, Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru te medija, skupu se obratio Rešad ef. Plojović - potpredsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i direktor „Gazi Isa-beg" medrese u Novom Pazaru.

(www.islamskazajednica.org)