Promo banner

A+ A A-

N. Pazar: Delegacija IR Iran posjetila ustanove Mešihata

U nedjelju, 17. 7. 2011. godine, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji posjetila je visoka delegacija Islamske Republike Iran koju su činili: Abolhasan Navab - rektor Univerziteta za religiju i vjerske pravce u Teheranu, Muhamed Salar - pomoćnik direktora Organizacije „Ehlubejt", Abolgasem Delfi - ambasador u Beogradu, Farid Eftehari - ataše za kulturu i drugi.

Delegaciju su primili potpredsjednik Mešihata i direktor Medrese „Gazi Isa-beg" Rešad ef. Plojović i rukovodilac Mearifske službe i Savjeta za da'vu Nedžad ef. Hasanović.

 delegacija-irana-mesihat-u-srbiji-juli-2011

Tom prilikom potpredsjednik Plojović je goste upoznao sa strukturom Islamske zajednice i ustanovama koje rade u njenom okrilju. Posebno interesovanje pokazali su za obrazovno-odgojne ustanove Islamske zajednice, te predložili saradnju na polju razmjene studenata, stručnog usavršavanja kadrova i izrade razvojnih projekata u Iranu.

Takođe, najavljeno je u toku Ramazana gostovanje iranskih učača Kur'ana i ilahija, te poznatih kaligrafa.

Nakon posjete Mešihatu, iranska delegacija je obišla Internacionalni univerzitet, Fakultet za islamske studije, Školu Kur'ana i mektebske ustanove „Reuda" i „Wildan".

(www.islamskazajednica.org)