A+ A A-

Goražde: Kajseriju džamiju posjetio dr. Zuhdija Adilović

U petak, 08. jula, u posjeti Goraždu i Kajseriji džamiji bio je prof. dr. Zuhdija Adilović, dekan IPF u Zenici. Dr. Adilović je održao hutbu u Kajseriji džamiji a poslije akšam namaza i predavanje u sklopu redovne tribine koju organizuje Muftijstvo goraždansko i BZK Preporod.

gorazde-zuh-adilovic-juli-2011

Tema predavanja je bila "Islamski način života kao odgovor ovovremenim izazovima". Dr. Adilović je vrlo vješto napravio paralelu između društvenih problema nekada i ovih sada, te da islam nudi vrlo efikasno rješenje istih uz primjenu i pridržavanje osnovnih islamskih postulata na svim poljima ljudskog života. Problemi postoje da ih mi rješavamo, samo je pitanje koji ćemo koncept za to odabrati - islamski ili džahilijetski, bezbožnički, naglasio je dr. Adilović.

gorazde-zuh-adilovic-juli-2011-1

Uz mnoštvo životnih primjera ilustrativno je ukazao da je sve krize kroz koje sada prolazi kako naše cijelo društvo tako i pojedinci, moguće prevenirati a i riješiti sa islamskim konceptom življenja i djelovanja.

gorazde-zuh-adilovic-juli-2011-2

Predavanje je svojim prisustvom uveličao i muftija goraždanski Hamed ef. Efendić a dočekao i ugodno druženje priredio predsjednik BZK Preporod gosp. Nedžad Kurtović i imam Kajserije džamije Hfz. Alija Ef. Rahman.

A.R.