A+ A A-

Hatme i zavrsni ispiti u Klagenfurtu

Džemat "Gazi Husrev-beg" koji djeluje na podrucju Klagenfurta je u nedjelju 03. 07. 2011 godine organizovao zavrsne mektebske ispite u prepunoj sali sa oko 200 gostiju.Bila je privilegija imati imame i goste iz BiH, Njemačke, Slovenije, iz obližnjih gradova Austrije,i velik broj domaćina, članova džemata.

Komisiju za učače Kur'ana i opće znanje o islamu su sačinjavali:hfz.Adis ef.Baručić (BiH), Munzir ef.Čelenka (SLO), Elvedin ef. Časurović (AUS), muallima Ševala Halilović (AUS), te muallima Elmedina Suljić (AUS), dok je ef. Basic, imam iz Minhena, Njemačka, bio počasni gost. Nakon što su polaznici mekteba odgovarali na pitanja, te nakon obraćanja gostiju pristupilo se zvaničnom dijelu programa, kada je 12 polaznika mekteba proučilo odlomke iz Kur'ana. Nakon proučenih odlomaka Kur'ana, ceremonijalno su im dodijeljena priznanja kao učačima Kur'ana te prigodni pokloni.

hatme-klagenfurt

Dobitnici priznanja za učenje Kur'ana su: Avdić Mirza, Mekic Ahmed i Amina,Garanović Ahmed, Šušnjević Benjamin i Selma, Serdarević Kemal, Muharemović Tarik, Mahovac Medina, Garanović Amina, Mehmedović Beisa i Amra.
Ovom prilikom je također svim polaznicima mekteba dodijeljena plakata i paketići.

Nakon završenog programa svi prisutni su imali mogućnost počastiti se specijalitetima trpeze, koju su za ovu priliku pripremile majke učača Kur'ana, kao i mnogi drugi aktivni članovi džemata.

Na samom koncu ove manifestacije, gosti džemata nisu krili oduševljenje organizacijom završnih mektebskih ispita, kao i pripremljenosti mladih učača Kur'ana.

Ezrem Suljić