Promo banner

A+ A A-

Završni ispiti u Bosanskom Kobašu i Bosanskom Brodu

U nedjelju 12. juna 2011. godine završnim ispitima okončana je mektepska nastava na području Medžlisa IZ Bosanski Kobaš i MIZ Bosanski Brod.

hatme-bos-kobas-juni-2011-1

U Bos. Kobašu završni ispiti su održani u prelijepoj džamiji džemata Bosanski Kobaš i uz prisustvo roditelja i rodbine polaznika mekteba. Završnim ispitima je pristupilo 17 polaznika mekteba od kojih 4 uči Kur'an i koji su doista imali šta pokazati prisutnima u džamiji.

Nakon uvodne riječi glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Bosanski Kobaš Mirzet ef. Pezera, koji je ujedno i muallim polaznika mekteba, počelo se sa ispitivanjem polaznika mektepske pouke, a ispitivač je bio Nijaz ef. Duzan. Polaznici su pokazali izuzetno visok nivo znanja o propisima Islama, ali i pokazali da izuzetno lijepo znaju učiti Kur'an Časni.

Na kraju svečanosti prisutnima se obratio zamjenik muftije banjalučkog i glavni imam MIZ Ključ Ermin ef. Vučkić, čestitao polaznicima mekteba, imamu Mirzet efendiji, kao i roditeljima polaznika mekteba na postignutim rezultatima i zaželio im sreću u budućem radu.

hatme-bos-brod-juni-2011

Nakon Bosanskog Kobaša isti dan prije podne namaza završni ispiti su održani u džematu Kolibe MIZ Bosanski Brod. Završnim ispitima je pristupilo 23 polaznika mekteba od kojih su 22 iz džemata Kolibe gdje je imam Adnan ef. Jusić, koji je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bosanski Brod i jedno dijete iz džemata Bosanski Brod u kojem je imam Sedin ef. Oruč. Nakon što je komisija banjalučkog muftiluka ispitala polaznike mekteba mogla je samo konstatovati da djeca doista znaju ono što je predviđeno planom i programom Rijaseta IZ u BiH i čestitati imamima, polaznicima i roditeljima na postignutom uspjehu u ovoj mektebskoj godini.

Nijaz Duzan