Promo banner

A+ A A-

Sarajevo: Završen kurs arapskog jezika za imame

U četvrtak, 02. juna 2011. godine, u prostorijama Kulturnog centra „Kralj Fahd" u Sarajevu, održan je završni test iz arapskoga jezika za imame Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, koji su u protekla 3 mjeseca pohađali kurs arapskoga jezika.

Ovaj tromjesečni kurs rezultat je kontinuirane saradnje i posjete glavnog imama MIZ Sarajevo Mr. Ferid-ef. Dautovića direktoru KC „Kralj Fahd" g. Abdulazizu el-Akiliju, pa su ovom prilikom 18 imama sarajevskog medžlisa uspješno savladali prve četiri cjeline druge knjige „El-'arebijje bejne jedejke"  po kojoj se u KC „Kralj Fahd" inače održavaju kursevi, i time stekli pravo nastavka daljeg pohađanja istog.

kurs-arapskog-imami-sarajevo-juni-2011-2

Nakon pismenog dijela ispita, za koji su bili zaduženi mr. Senad Ćeman i mr. Muhamed Mehanović, profesori arapskoga jezika u KC „Kralj Fahd", koji su u proteklom periodu nesebično prenosili svoje znanje iz arapskoga jezika sarajevskim imamima, svi polaznici su imali i test konverzacije sa prof. Jusufom Al-Gudayom, šefom Odsjeka za programe.

Svoje gostoprimstvo domaćini su pokazali i tako što su se svi polaznici nakon završenog ispita u restoranu Kulturnog centra mogli počastiti kahvom i kolačima, a zamjenik glavnog imama MIZ Sarajevo, prof. Malik-ef. Šljivo, tu priliku iskoristio je da se u ime glavnog imama Medžlisa zahvali ljubaznom osoblju, profesorima, koji sve ovo vrijeme uspješno realiziraju sve programe i aktivnosti koje su od velikog značaja za bolji rad i funkcionisanje Medžlisa.

kurs-arapskog-imami-sarajevo-juni-2011-1

Bitno je spomenuti da je prije dvije godine u KC „Kralj Fahd" grupa imama sarajevskog medžlisa uspješno završila i kurs informatike, kao i to da MIZ Sarajevo ima veliku podršku ovog Centra kada je u pitanju organizacija sportskih aktivnosti, time što se u toku svake mektebske godine održava mektebska liga u malom nogometu, a sportska sala Centra je uvijek bila na raspolaganju sarajevskim mekteblijama.

Medžlis islamske zajednice Sarajevo, na čelu sa glavnim imamom Mr. Ferid-ef. Dautovićem, ovom prilikom izražava riječi najtoplije zahvale KC „Kralj Fahd" i direktoru g. Abdulazizu el-Akiliju, u nadi da će se ova višegodišnja saradnja ovih dviju institucija nastaviti i u budućnosti.

Salem Hurić