A+ A A-

Potpisan memorandum između FIN-a i Univerziteta Osnabruck

U petak 10. juna 2011. godine Fakultet islamskih nauka u Sarajevu i Centar za interkulturalne studije o Islamu na Univerzitetu Osnabruck iz Njemačke potpisali su Memorandum o razumijevanju i suradnji.  Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su dekan FIN-a prof. dr. Ismet Bušatlić, prodekan za nastavu doc.dr. Zuhdija Hasanović, prodekan za finansije prof. dr. hfz. Fadil Fazlić i gospođa Emina Muderizović, sekretar Fakulteta, u svojstvu domaćina. Goste sa Univerziteta Osnabruck iz Njemačke predstavljali su prof. dr. Arnulf von Seheliha sa Katedre za sistematsku teologiju i etiku na Institutu za evangeličku teologiju na Univerzitetu Osnabruck, prof. dr. Rauf Ceylan sa Katedre za religijske studije u Centru za interkulturalne islamske studije i mr. hfz. Esnaf Begić, asistent u Centru za interkulturalne islamske studije na Univerzitetu Osnabruck.

 memorandum-fin-juni-2011-1

Centar za interkulturalne studije o Islamu na Univerzitetu Osnabruck i Fakultet islamskih nauka ovim Memorandumom ugovaraju akademsku suradnju koja će se sa ciljem unapređivanja razvoja i obostrane razmjene odvijati u okviru znanstvenog istraživanja, naučavanja  i studija. Memorandum predviđa unapređivanje obostranih posjeta i boravaka znanstveno-nastavnog osoblja sa ciljem njihovog učešća u istraživačkim, nastavnim i drugim obrazovnim aktivnostima na partnerskom univerzitetu i njegovim ustanovama, program razmjene studenata, unaprjeđenja razmjene akademske literature i unaprjeđenje drugih akademskih aktivnosti.

memorandum-fin-juni-2011-2 

Nakon prethodnih memoranduma i ugovora  o razumijevanju i suradnji sa univerzitetima iz Beča, Tibingena, Erfurta, Teherana, Damaska i Kuvajta, potpisivanje Memoranduma sa Univerzitetom u Osnabrucku iz Njemačke još jedna je potvrda da je Fakultet islamskih nauka prepoznat kao relevantna institucija i pogodan partner za akademsku razmjenu. Uvaženi profesori iz Njemačke izjavili su tokom posjete  da se diljem Njemačke pronosi lijep glas o Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Z. Al.