A+ A A-

Oglašavanje đavoljeg advokata

Kako prenose mediji ("Politika"), nakon hapšenja svirepog egzekutora, tamnog satanskog vojskovođe i katila iz Kalinovnika, danima je zvonio "crveni telefon" "đavoljem advokatu", mračnom umu s one strane Drine, Dobrici Ćosiću. Kreator najvećih zločina protiv čovječanstva na kraju dvadesetog stoljeća, kreiranih u Srpskoj akademiji nauka. Idejni lider, monstruozni i mračni kreator genocida, čovjek koji je svom narodu „natovario" breme genocida, koga će generacije nositi na svojim plećima. Političar koji je sa svojim fašističkim vojskovođama poklao hiljade nevinih žrtava, raselio hiljade, uništio mnoge dječačke snove, rušio, palio sve što nije "njegovo".

Genocid_Srebrenica_Protest

Destruktivni hegemonista se nije nimalo ustručavao da za "Politiku" da svoje "mišljenje" kako o hapšenju izvršioca genocida, tako i o ukupnoj situaciji na bh. političkoj sceni. "Đavolji advokat", ili sam đavo, lično je jasno naglasio da je u BiH bio "internacionalni verski rat", te da "ni jedna ratna strana nije se odrekla ostvarenja svojih ratnih ciljeva".
Ćosić je vidno razočaran zbog hapšenja svog "Frankenštajna", ploda njegovog crnog uma. Naravno on je već odavno negirao genocid, tako da se nije ponavljao, ali nam je otkrio svoje nove ili stare ideje koje, na kraju, vode istom cilju, onom kojem je devedesetih uputio svoga vojskovođu i četničku soldatesku da pobiju i poharaju svo nesrpsko stanovništvo, posebno Bošnjake muslimane.

Deislamizacija je uništenje Bošnjaka
"Muslimani pod imenom Bošnjaka nastavljaju da se bore za "unitarnu Bosnu" na načelima Islamske deklaracije Alije Izetbegovića."

Ako uzememo u obzir da je glavni zadatak "Islamske deklaracije" Alije Izetbegovića, što će vidjeti svi oni koji je budu čitali, "islamizacija muslimana", iz gore navedenog se da lahko i logično zaključiti da je njegov hegemoni i pomračeni um prvo zacrtao "deislamizaciju" muslimana. Prvi stari korak Dobrice i njegovih soldata.

Ako Bošnjake muslimane deislamiziraš, uzmeš im vjeru ostalo će se veoma lahko srediti novim, kako to on nazva protekli rat, čije su posljedice još prisutne, "internacionalnim verskim ratom". Baš onako kako je to Fatmir Alispahić kratko i jasno rekao: "BOŠNJACI BEZ ISLAMA = BIH BEZ BOŠNJAKA". Da bi uspio u svojoj ideji i od Bošnjaka muslimana načinio deislamizirane i obezglavljene ljude koje je lahko satjerati u torove Omarske i drugih logora, prvo ih treba ostaviti bez lidera.

"Posle svega što se dogodilo u tom svirepom ratu, teško je shvatljivo odsustvo političkog razuma bošnjačkih političara i agresivnog reis-ul-uleme koji se ne odriču svojih ratnih ciljeva..." Ova rečenica je poziv svim psiholozima da svoju pažnju usmjere ka izučavanju tog nevjerovatnog uma. Naravno da Bošnjaci nikada neće odustati od svojih ratnih ciljeva, jer najveći ratni cilj Bošnjaka je bio sačuvati živu glavu, spasiti sebe i svoje najbliže od nezasitih, razjarenih krvoloka i ubica. Pa zar postoji ijedan narod na svijetu koji bi se odrekao tog cilja? Dobrica je toliko monstruozan da od Bošnjaka ne traži ništa drugo, nego da stave glavu na panj dželatu koji još uvijek drži podignutu sjekiru. Kao da je Bosna i Hercegovina ničija zemlja, koja ne čeka ništa drugo nego da se neko naklati i počne je svojatati. Bosanci i Hercegovci kao da ne mogu misliti svojom glavom nego mora neko, ponovo preko Drine, da im dovikne kako trebaju misliti i koga trebaju slijediti. Ne znam ko je gori, on ili oni koji ga slušaju i u "eter" puštaju, jer kako Balašević reče :"Ludnica je kanda otključana širom ostala, proverte molim vas".

"Cerićev islam"
Dobrica, kreator genocida, savjetuje nam da je reis dr. Mustafa Cerić najveća prepreka Bošnjacima u napretku. Naravno da jeste, Cerić jeste najveća prepreka napretku Bošnjaka, ali prema Potočarima i Omarskoj, jer sa idejama Dobrice i onih koji ga, možda i nesvjesno slušaju, u Europu možemo jedino stići na spiskovima nestalih, poklanih i ubijenih, ako nas bude imao ko popisivati. Sigurno da bi Ćosiću bilo lakše da se na mjestu vjerskog lidera Bošnjaka nalazi neka njegova marioneta, koja bi odvela vlastiti narod u propast, jer onakvog reisa kakvog želi Dobrica i njegovi istomišljenici ne želi niko, niko osim četništvom zadojenih "Dobrica" i polusvjesnih bosanskih mufljuza. Dr. Cerić, koga uvažavaju od istoka do zapada, po njihovom mišljenju, nije dovoljno dobar. Zašto? Previše je glasan! Za svoj narod i zemlju je previše borben, pa bi bilo lakše manipulisati masama bez svjesna i borbena lidera. Možda bi Dobrica želio da nam on bude vjerski lider? Žao mi je, ali ti ne ispunjavaš ni uvjete da uđeš u Bosnu, jer su ti noge odveć prljave, pa ih Drina ne može saprati, a Bosna je ćilimom zastrta.

Također Dobrica, a i ljudi koji su to preko medija od nekoga "pokupili", nisu zadovoljni Cerićovom sviješću, počeli su govoriti o nekom "Cerićevom islamu", valjda nisu zadovoljni tim tumačenjem islama? Naravno, to govore oni koji o islamu znaju samo ono što su naučili iz "Oslobođenja", "Dana" i slične "literature", jer "Cerićev islam" niti bilo čiji drugi ne postoji. Ako, pak, misle na njegovo shvatanje islama i pristup, morat ću ih "razočarati" i reći da je to shvatanje, pristup i tumačenje najblaže i najbliže Bosni i Europi.

Dr. Cerić je danas najveća prepreka kako deislamizaciji Bošnjaka, tako i vjerskoj radikalizaciji i ekstremizmu. Kada bi toga bili svjesni, pristup i djelovanje reisu-l-uleme Cerića jednako bi odgovaralo njima koliko i Bošnjacima.

Ko je bliži vatri više se ogrije
Kako Dobricu brine sve što nije srpsko, tako ga isto brine napredak Turske i u njegovom umu se već ukazalo "sletanje Turske" na balkanski prostor. Brine ga i po njemu "Zukorlićevo sandžačko pitanje". Podsjećanja radi, to nije samo Zukorlićevo pitanje, g. Ćosiću, vi sada imate posla sa osvješćenim narodom koji je svjestan ko je, narodom koji ima i zemlju, vjeru, jezik, kulturu i tradiciju i svoje lidere. Više Bošnjacima ne postavlja Beograd reisu-l-uleme i muftije.
Prvo od jednih "Cerićev islam",a onda i Zukorlićevo „sandžačko pitanje". Ne, to je bošnjačko pitanje, ali suviše si zarobljenik prošlosti i vlastitih crnih ambicija da bi imao realnu sliku. Bošnjaci su sada "bir", a ti bi, Ćosiću, trebao znati šta znači ta riječ, bliži si Turskoj nego mi.

Ko je nada genocidnoj tvorevini?
Uveliko realizirana ideja tog čovjeka je, odlukom međunarodnog suda, učinila da veliki broj Srba danas živi na prostoru čija je konfiguracija uspostavljena na genocidu, potomke je svoga naroda tako učinio baštinicima genocidnog projekta i potomcima realizatora genocida. To je u očima normalnih ljudi, u koje na ubrajam gore spomenutog, u najmanju ruku sramno. Bestidno je, s njegove strane, i spomenuti ime Bosna, Bošnjak, Sandžak, muftija, reis, a kamoli dati spomenuti intervju, no, kao da on i zna za stid, jer da zna, ne bi nikada ni u ogledalo pogledao!

Nada kreatora fašizma na ovim prostorima je Milorad Dodik, ništa novo, niti značajno "nova pojava u srpskoj politici novije istorije. Borben, a spreman na kompromis. On je u mom doživljaju hrabar i dostojanstven borac za srpska prava i odbranu Republike Srpske na dejtonskim osnovama. Odličan je taktičar". Tako književnik opisuje predsjednika koji srednjim prstom svoje ruke provocira navijače.

Koliko je ideja Dobrice obamrla, najbolje govore buđenja Bošnjaka iz sna i da su uspjeli da obezbjede sebi siguran prostor za život, spoznali kako svoje prijatelje tako i neprijatelje, uključili se u dalju borbu i očuvanje sebe i svoga. Ćosić svoju živu ideju o Bosni bez Bošnjaka još uvijek drži u životu. Neki svjesni, neki ne, pomažu mu u tome! Koliko će ona biti realizirana na ovim prostorima ovisi najviše o Bošnjacima. Recept za opstanak je jednostavan, biti suprotnost od Dobricinih želja. Danas kada se još uvijek traže nestali, kada rane nisu zacijelile, dok se još uvijek klanjaju kolektivne dženaze, dok su još uvijek Dobricini „psi rata" na slobodi, zločin jednak je njegovom ispunjavati za novu Srebrenicu navedene preduvjete spomenutog tvorca ideje genocida, koja bi se, ovaj put, prostirala od Drine do Une.

Hidajet Kobilica