Promo banner

A+ A A-

Goražde: Završni ispiti i podjela diploma u Kajsery džamiji

Na svečanosti održanoj 29.05.2011. godine  u Kajsery džamiji u Goraždu, a u povodu završetka metebske pouke 2010/2011. godine,  56 polaznika je dobilo diplomu o uspješno završenoj mektebskoj godini.

Prof. hfz. Alija ef. Rahman, muallim ovog mekteba i imam Kayseri džamije, prvi put u ovoj novo sagrađenoj džamiji organizovao mektebsku pouku. Mekteb se održavao u prostorijama BZK "Preporod" Goražde. Pored muallima mekteba svečanosti je prisustvovao i prof. Refik ef. Ćaušević i predsjednik BZK "Preporod" Goražde gosp. Nedžad Kurtović i roditelji polaznika mekteba.

 diplome-kajserija-maj-2011

Diplome za polaznike prvog mekteba nove Kajsery džamije u Goraždu

Na kraju se prisutnima obratio prof. Refik  ef. Čušević i iskazao neizmjerno zadovoljstvo što je danas bio u mogućnosti da prisustvuje ovakvoj manifestaciji koja je prva u ovoj džamiji. Pohvalio je polaznike mekteba, a posebno imama prof. hfz Aliju ef. Rahmana. Refik ef. je također čestitao i roditeljima te djeci zaželio uspjeh u budućnosti. Još jednom je ukazao na važnost i potrebu za mektebom i mektebskom nastavom u džamiji, i pozvao da se i iduće godine upiše što više djece. Nakon poklona koje je obezbijedila BZK "Preporod" Goražde i muallim prof. hfz. Alija ef. Rahman nastavljena je zajednička svečanost sa prisutnim roditeljima.

T.A.