A+ A A-

Srebrenik: Organizovan kurs islama za žene

Medžlis IZ-e Srebrenik je na redovnoj sjednici održanoj dana 04. maja 2011.godine (srijeda) donio zaključak o početku djelovanja kursa za žene. Medžlis IZ-e u saradnji sa imamima organizira početak kursa za žene pod nazivom „Međusobno upoznavanje i očuvanje bošnjačke tradicije. Upoznavanje sa islamskim učenjem, moralnim vrijednostima, kulturom i načinom života". Kurs je namijenjen svim ženama, djevojkama koje žele da se obrazuju na polju Islama i da prošire svoje znanje,te svoj život učine bogatijim u pogledu moralnih vrijednosti, kulture i načina života, kao i svima onima kojima treba dodatna edukacija iz oblasti islamske i životne tematike. Polaznice će na kraju dobiti certifikate i prigodne nagrade.

Navedeni kurs će se održavati u prostorijama (Sala)  Medžlisa IZ Srebrenik, a voditelji kursa je muallima Edina Mujkić, na raspolaganju će biti imami MIZ Srebrenik, kao i naši alimi i profesori iz Behram-begove medrese.

Kurs  će se održavati dva dana u sedmici i to:

  • - ponedjeljkom sa početkom u 18h,
  • - četvrtkom sa početkom u 18h.

srebrenik-kurs-islama-za-zene

Prvi kurs je održan u ponedjeljak  23. maja 2011. godine sa početkom u Sali Medžlisa Srebrenik, i hvala Allahu kurs je započelo 30 žena i djevojki, a nadamo se i boljoj posjeti. Otvaranju ovog hairli projekta prisustvovali su gl. imam Refik-ef Hodžić i predsjednik Medžlisa Mevludin-ef Joldić, inicijatori i pokretači ovog projekta. Svim polaznicama želimo da što bolje savladaju ponuđeno im znanje, a muallimi Edini želimo da joj Allah da puno snage i uspjeha u radu.

Gospodaru, učvrsti nas na putu islama, ne iskušavaj nas sa onim što nećemo moći podnijeti, učini nas od onih koji uče iskrene dove, uputi našu djecu i naše potomke i učini ih časnim pripadnicima ummeta, budi nam milostiv na Sudnjem danu i počasti nas u džennetu, društvom sa: poslanicima, šehidima i dobrim ljudima, a polaznicima kursa podari nagradu, učvrsti ih na putu istine. Amin !

Babajić ef. Damir