A+ A A-

Održana još jedna hodžijada Sarajevskog muftijstva

U Visokom je, 20. džumade-l-uhra 1432. h.g. / 23. maja 2011. godine održana hodžijada na nivou Sarajevskog muftijstva. Na takmičenju učestvovalo je 10 ekipa,  medžlisi; Sarajevo I i II, Visoko, Gračanica kod Visokog, Kakanj, Breza, Fojnica-Olovo, Vareš, Kiseljak, te ekipa radio Bir-a. Na takmičenju sudjelovalo je oko 90 takmičara-imama sarajevskog muftijstva te uposlenika Rijaseta IZ u BiH.

Turnir je podijeljen bio u dvije grupe. Prvu grupu sačinjavali su: Sarajevo I, Fojnica-Olovo, Kiseljak, Gračanica i Visoko,  a u drugoj grupi bili su: Sarajevo II, Breza, Kakanj, Vareš i Radio Bir.

Nakon grupne faze u polufinale su igrali Sarajevo I - Sarajevo II, a u drugoj polufinalnoj utakmici Fojnica - Kakanj.

U finalu, kako to obično biva u fer-plej igri, sastaju se među najboljima najbolji. Ovog puta finalnu utakmicu su odigrali Sarajevo II-Fojnica. Obje ekipe su pokazale raskošnost svoga talenta i nogometne borbenost na terenu. U velikom finalu bolji i efikasniji su bili imami Fojnice koji su svoga respektivnog protivnika pobijedili rezultatom 6:3. 

Da iznesemo opći utisak učesnika-takmičara i učesnika-gledalaca, da su domaćini MIZ Visoko i Udruženju ilmijje zaslužili i pobrali sve čestitke i pohvale na gostoprimstvu i uspješnoj organizaciji.

Cjelodnevno igranje i druženje na hodžijadi u Viskom na nivou Sarajevskog muftijstva, proteklo je u izuzetno fer-plej igri i lijepom hodžinskom druženju.

hodzijada-sarajevo-maj-2011-1

Za pobjedničku ekipu Fojnica-Olovo igrali su :

  • 1. Eldin ef. Kamenjašević, golman,
  • 2. hfz. Mehmed ef. Selimović, odbrana,
  • 3. Senahid Mihaljević, odbrana,
  • 4. Mahmut Ibreljić, vezni,
  • 5. Ajdin Behlil, vezni,
  • 6. Naid Kršić, vezni,
  • 7. Tarik Zahirović, napad i
  • 8. Abdulah Šemić, trener.  

hodzijada-sarajevo-maj-2011-2

Predsjednik i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Fojnica priredili su prijem i svečani ručak za pobjednike ovogodišnje Hodžijade Sarajevskog muftijstva. Prijemu je prisustvovao i glavni imam MIZ Olovo.

Esad Pepić