A+ A A-

Srebrenik: Održani završni ispiti u džematu Ćehaje

Na području MIZ-Srebrenik u toku su završni ispiti polaznika mektebske nastave. Po rasporedu glavnog imama MIZ-Srebrenik Refik ef. Hodžića dana 15.05.2011. godine poslije podne namaza upriličeni su završni ispiti polaznika mektebske nastave džemata Ćehaje.

U prelijepoj  novoj džamiji glavne uloge su imali polaznici mektebske nastave koji su svojim znanjem oduševili svoje roditelje i zadovoljili komisiju u sastavu: Refik ef. Hodžić -gl. imam i Mirsad ef. Djedović član, a svečanosti je prisustvovao i Mevludin ef. Joldić, predsjednik medžlisa.

zavrsni-ispiti-cehaje-srebrenik-maj-2011

Nakon podne namaza polaznici mektebske nastave počeli sa izvođenjem prigodnog programa, pročili su ašare, ilahiju i recitaciju nakon čega je imam džemata Ćehaje Jasmin ef. Begunić poselamio sve prisutne i iskazao svoje zadovoljstvo što je ovaj skup upriličen radi djece koja su u ovom vremenu zapostavljena. Poslije mjesnog imama skupu se obratio glavni imam koji je zahvalio roditeljima što svoju djecu šalju u mekteb i ukazao na važnost mekteba i mektebskog odgoja. Zatim je uslijedio najzanimljiviji dio kada je komisija počela sa ispitivanjem. Prvu grupu polaznika je ispitivao Mirsad ef Djedović dok je drugu i treću grupu ispitivao glavni imam Refik ef.

Polaznici mektebske nastave džemata Ćehaje su pokazali zavidno znanje što su i potvrdili na mektebskom takmičenju na nivou Medžlisa kada su osvojili treće mjesto.

Na kraju ove svečanosti uručene su posebne nagrade polaznicima mektebske nastave koji su predstavljali ovaj džemat na mektebskom takmičenju:

  1. Amar Ibrić 
  2. Begunić Lejla
  3. Alma Ibrić
  4. Naida Ahmetović,

Nagrade su dobili i najredovni polaznici: prva grupa Mirsad Begunić, druga grupa Hamza Sinanović i treća grupa Lejla Begunić.

Svim polaznicima mektebske nastave ovog džemata su podijeljeni paketići na kraju ove svečanosti. Na završnim ispitima je prisustvovao 51 polaznik mektebske nastave džemata Ćehaje. Molimo Allaha dž.š. da muallima Jasmin-ef nagradi obilatom nagradom, kao i roditelje i polaznike mekteba Ćehaje. Da im Allah podari snage i uspjeha u budućem radu. Amin! 

Babajić ef. Damir