A+ A A-

Podrška reisu-l-ulemi i od „Mladih muslimana"

mladi_muslimaniUdruženje "Mladi Muslimani" daje punu podršku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafi ef. Ceriću u njegovom nastojanju da zaštiti status predmeta islamska vjeronauka u osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo, a koji je "itekako doveden u pitanje samovoljnom odlukom ministra obrazovanja i nauke u Vladi Kantona Sarajevo Emira Suljagića".

Udruženje također smatra da je reisu-l-ulema reagirao u potpunosti u skladu sa funkcijom koju obnaša i na koju je izabran od onih čije interese treba da zastupa, ali kad ustreba i da brani svim dozvoljenim sredstvima.

"One, pak, koji pod krinkom (ne)vladinih organizacija i (ne)zavisnog novinarstva napojeni sa natruha komunizma i realsocijalizma, u svakom postupku reisu-l-uleme vide miješanje u politiku, podsjećamo da je, hvala Bogu, vrijeme u kome su takvi i njima slični određivali ko će biti reis, šta će raditi i čime se baviti te šta će i kako govoriti, zatrpano na otpadu ili bolje rečeno đubrištu historije još u prošlom mileniju", stoji u saopćenju Upravnog odbor Udruženja „Mladi Muslimani".

(FENA)