A+ A A-

Sisak: Potpisan ugovor o izradi dokumentacije za izgradnji Islamskog centra

Nakon kupovine zemljišta u 2006. godini, zatim  provedenog Natječaja za urbanističko-arhitektonsko idejno rješenje Islamskog centra, u Sisku je 08. svibnja 2011. godine svečanim potpisivanjem Ugovora o izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Islamskog centra učinjen treći važan iskorak u realizaciji ovoga povijesnog projekta za Islamsku zajednicu.

sisak-ic-ugovor-maj-2011

U prisustvu predsjednika Mešihata IZ-e u Hrvatskoj muftije Ševke ef. Omerbašića, dožupana Sisačko-Moslavačke županije Andrije Rudića, dogradonačelnika grada Siska prof. Agana Velića te čelnika Medžlisa IZ-e Sisak, u prostorijama Medžlisa IZ-e Sisak svečano je potpisan Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije između predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Sisak Abdurahmana Harčevića i direktora projektantske kuće FORUM d.o.o. iz Zagreba Faruka Muzurovića.

Ugovor je normativni okvir u međusobnim pravima i dužnostima investitora i projektanta te nakon potpisivanja slijedi obaveza projektanta da napravi idejni projekt u roku od 60 dana kako bi se pripremila dokumentacija za lokacijsku dozvolu. 

Prisutni čelnici Islamske zajednice u Sisku podijelili su svoje zadovoljstvo i radost potpisanim Ugovorom čime počinje rješavanje imovinsko-pravnih odnosa zemljišta koje je u suvlasničkom odnosu Islamske zajednice RH i Republike Hrvatske te ishođenje i pripremanje potrebne dokumentacije za Islamski centar.

(www.medzlis-sisak.net)