A+ A A-

Mektebsko takmičenje u Kotor Varošu

U subotu 23. aprila 2011. godine, održano je takmičenje za polaznike mektepske pouke na nivou Medžlisa IZ Kotor Varoš iz kategorija opće znanje, učenje Kur´ana mlađa kategorija i učenje Kur´ana starija kategorija. Nakon što je glavni imam Samir ef. Delić dao uvodnu riječ i otvorio mektebsko takmičenje komisije su počele sa ispitivanjem polaznika odnosno pristupilo se testovima, a sve zavisno od kategorije u kojoj se pojedini polaznici takmiče. 

mek-takmi-kotor-varos-2011

Nakon provedenih testova i provjere znanja polaznika dobili smo i pobjednike u pojedinim kategorijama, odnosno predstavnike koji će naš Medžlis predstavljati na mektepskom takmičenju na nivou Muftijstva banjalučkog. Tako je u kategoriji opće znanje prvo mjesto zauzeo Gigović Halil - džemat Večići, drugo  Alekić Emina džemat Dona Varoš, a treće Muran Izet iz džemata Vranić.

U kategoriji kiraet starija kategorija prvo mjesto je zauzela Aganbegović Aiša - džemat Donja Varoš, drugo Čirkić Amina iz džemata Hanifići i treće mjesto je pripalo Husić Ermini iz džemata Večići.

Čirkić Amer iz džemata Hanifići u kategoriji kiraet mlađi uzrast je pobijedio, druga je bila Berbić Emira džemat Večići, a treće mjesto je zauzela Alekić Amra iz džemata Donja Varoš. 

Svim učesnicima takmičenja Medžlis Islamske zajednice Kotor Varoš je obezbijedio ručak i prigodne poklone kao uspomenu na učešće na ovom takmičenju, a glavni imam Samir ef. Delić je proglasio pobjednike takmičenja, uručio im nagrade i zaželio mnogo uspjeha na takmičenju na nivou Muftijstva Banjalučkog. 

Nijaz Duzan