A+ A A-

Suhi i slatki halal kolači

Agencija za certificiranje halal kvalitete je 27. aprila 2011. godine upriličila svečanu dodjelu halal certifikata kompaniji BF Komerc doo iz Velike Kladuše. Svečanost je organizirana u prostorijama kompanije.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik MIZ Velika Kladuša, Arif-ef. Erdić, direktor Agencije Amir Sakić i  zamjenik direktora kompanije BF Komerc, gospodin Enes Demirović, mediji i drugi gosti. 

hahal-certifikat-bf-komerc-2011

Proces implementacije odredbi Halal standarda počeo je u krajem marta 2011. godine da bi certifikacijskim auditom, organiziranim polovinom aprila, utvrđeno da je firma ispunila sve uvjete i zahtjeve Halal standarda te joj se može dodijeliti halal certifikat.   

Halal certifikat za kompaniju BF Komerc doo iz Velike Kladuše uručio je predsjednik MIZ Velika Kladuša Arif-ef. Erdić gospodinu Enesu Demiroviću, dok je certifikate za interne auditore uručio direktor Agencije  Amir Sakić.

BF Komerc doo  je prva firma na području opštine Velika Kladuša koja je svoju proizvodnju prilagodila uvjetima i zahtjevima Halal standarda. Halal certifikat firmi BF Komerc dodijeljen  je za proizvodne linije: kruh i peciva, suhi kolači i svježi kolači. 

Ovom prilikom Agencija pohvaljuje ekspeditivnost i ažurnost konsultatanta halal kvalitete u procesu izrade dokumentacije za dokazivanje halala.

(www.halal.ba)