A+ A A-

Akcija učenika „Prve osnovne škole" u Maglaju

akcija_ucenika_maglaj_april_2011-1U „Prvoj osnovnoj školi" u Maglaju, na inicijativu učenika osmih razreda, organizovana je akcija uređenja i opremanja kabineta vjeronauke. Učenici su, naime, u razgovoru sa svojim nastavnikom, Elvirom, shvatili da bi nastava vjeronauke bila mnogo zanimljivija i privlačnija uz određena tehnička pomagala, pa su odlučili da skupe novac za kupovinu televizora i kompjutera. Osim toga, učenici završnog razreda su željeli da iza sebe ostave nekakav trag i da, na taj način, pomognu budućim generacijama u sticanju znanja. 
Ubrzo su se učenicima osmih razreda pridružili i učenici nižih odjeljenja te je akcija okončana sa prikupljenih 370 KM. Pored toga, uz određene donacije građana, skupljeno je ukupno 1310 KM. 

Kabinet vjeronauke je sada opremljen modernim plazma televizorom i kompjuterom, što će zasigurno uveliko poboljšati kvalitet nastave i učenicima približiti blagodati koje pruža učenje i znanje. Učenici su još jednom dokazali da duh međusobne saradnje i pomaganja još uvijek živi među njima. 

Nastavnici su veoma zadovoljni rezultatom akcije, posebno što je ona pokrenuta od strane samih učenika. To će im dati novi poticaj za rad, kao i volju da nastavu Islamske vjeronauke obogate novitetima koji će učenicima na bolji način približiti gradivo.

akcija_ucenika_maglaj_april_2011