A+ A A-

Dubrovnik: Imam i predsjednik medžlisa kod gradonačelnika

Tijekom današnjeg susreta dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića s dubrovačkim imamom Salkanom ef. Herićem i novoizabranim predsjednikom Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Dubrovnik Harisom Bilalovićem razgovaralo se o kulturnom i vjerskom životu dubrovačkih muslimana.

imam-grad-dubrovnik-2011

Imam Herić je Vlahušića upoznao s aktivnostima i tradicijom Islamske zajednice koja u Dubrovniku djeluje već 75 godina i kroz vjersko, ali i kulturno djelovanje čini važan integrativni faktor zajednice dubrovačkih muslimana.

- Na ovom sastanku želimo nastaviti dijalog i sjajnu suradnju Grada Dubrovnika i Islamske zajednice, rekao je Haris Bilalović dodavši kako, iako mala, muslimanska zajednica želi doprinositi kvaliteti života u Dubrovniku.

Vlahušić je obećao kako će se zauzeti da u Gružu, u kojem živi 400 muslimanskih obitelji, Islamska zajednica dobije prostor kako bi se djeci i starijim građanima olakšalo sudjelovanje u vjerskim i kulturnim aktivnostima. Vjeronaučna dvorana u sklopu medžlisa u Gradskoj jezgri premala je za potrebe Islamske zajednice, a zbog udaljenosti od Gruža i nedostupna djeci i starijima. Također, gradonačelnik je pohvalio nastojanja imama da u sklopu prostorija Zajednice u ulici Miha Pracata otvori trajnu izložbu o islamskoj kulturi i tradiciji dubrovačkog kraja te kazao kako će Grad Dubrovnik.

(www.islamska-zajednica.hr)