A+ A A-

Vlasenica: Ni ovogodišnja dženaza nije mogla proći bez incidenata

vlasenica-dzenazaNoć uoči kolektivne dženaze koja je prošle subote (23.04) obavljena u Vlasenici verbalno su napadnuti i vrijeđani Mujo Hadžiomerović, sadašnji član Izvršnog odbora i bivši predsjednik  Medžlisa IZ Vlasenica, zatim Hazim i Ajša Mujčinović te Remza Saračević. Njih su verbalno napala i vrijeđala tri maloljetna lica dok su se vraćali  kući u naselje Zajednica u Vlasenici nakon što su završili pripreme za kolektivni ukop 18 identifikovanih žrtava zločina u Vlasenici. O ovom incidentu odmah je obaviještena Policijska uprava u Vlasenici.

Kako vandalima ovo nije bilo dovoljno, svoje ispadničko ponašanje nastavili su i u subotu navečer (noć nakon što je obavljena kolektivna dženaza) i tom prilikom su u harem „Hajrije" džamije bacali pivske flaše. Tom prilikom nanesena je materijalna šteta na prozorima džamije i popratnog objekta. I o ovom incidentu je obaviještena Policijska uprava u Vlasenici.

- Nadati se da će nadležni poduzeti sve potrebne mjere kako bi se ovakvi i slični incidenti adekvatno kaznili i u budućnosti spriječili, ističu u Medžlisu Islamske zajednice Vlasenica.