A+ A A-

12. Sportski susreti učenika medresa

cazinska-medresaNa sastanku Odbora za sport Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održanom u Vjerskoprosvjetnoj službi, dana 20. aprila 2011. godine, usvojen je Protokol 12. sportskih susreta učenika medresa, te je obavljeno izvlačenje grupa i utvrđena satnica odigravanja utakmica. Ovogodišnji sportski susreti učenika medresa održavaju se u Cazinu 30. aprila i 01. maja 2011. godine, a domaćin je medresa „Džemaludin Čaušević". 

Na ovogodišnjem takmičenju će učestvovati oko 160 takmičara iz 6. medresa u Bosni i Hercegovini, te medrese iz Novog Pazara.

Otvaranje manifestacije je predviđeno za subotu, 30. aprila 2011. godine u 8,00 sati ispred medrese, nakon čega će se pristupiti takmičenju u atletskim disciplinama, bacanju kugle i skoku udalj, koje će se održati na stadionu Krajine. Nogometno takmičenje će se održavati u dvorani medrese, dok će se turnir u košarci odvijati u sportskoj sali Gimnazije u Cazinu. Takmičenje u šahu i stonom tenisu će se održati u medresi „Džemaludin Čaušević." Finalne utakmice, utakmice za treće mjesto, dodjela medalja, kao i zatvaranje 12. sportskih susreta učenika medresa, predviđeno je za nedjelju, 01. maja 2011. godine, od 8,00 - 11,00 sati.

Ovo je tradicionalna manifestacija koja se održava od 1998. godine.

Edin Spahić