A+ A A-

U Bugojnu okončana Mektebska liga 2011

Dugi niz godina vjersko-prosvjetna služba Medžlisa IZ Bugojno u cilju stimulisanja broja polazanika mektebske nastave, organizuje turnir u malom nogometu za polaznike vjerske pouke. Tako je bilo i ove godine. U subotu 16. 04. 2011. godine polufinalnim i finalnim utakmicama okončan je ovogodišnji malonogometni turnir pod nazivom MEKTEBSKA LIGA 2011. Na turniru je učestvovalo 20 ekipa koje su u prvom krugu bile podjeljene u pet grupa. S tekbirima na usnama, gotovo 200 dječaka, polaznika mektebske nastave, uz obavezno navijanje ženskog dijala mekteba, natjecalo se za prolazak u naredni krug takmičenja. Ove godine u mektebskoj ligi učestvovale su sljedeće ekipe: Poljice, Kula, Odžak, Vrbanja, Princeza Džewhera, Sultan Ahmed, Zlavast, Poljice II, Voznik, Vesela, Gaj, Glavice,  Kordići, Karadže, Rovna, Drvetine, Poriče, Golo Brdo, Gračanica i Kopčić.

 bugojno-mekteb-liga-2011-1

Učesnici finalnog susreta Voznik - Poljice

Nakon uzbudljvog takmičenja u drugi krug su se plasirale ekipe: Poljice, Kula, Princeza Džewhera, Sultan Ahmed, Zlavast, Voznik, Vesela, Kordići, Karadže, Odžak, Poriče i Golo Brdo. Poslije odigravanja po grupama u polufinalu su se sastale ekipe Princeze Džewhere i Voznika, te Poljica i Kordića. U teškoj i ravnopravnoj borbi ekipa Voznika na kraju je uspjela pobijediti ekipu Princeze Džewhere tijesnim rezultatom 1: 0, dok je u drugom polufinalu Poljice imalo lakši posao protiv Kordića pobijedivši ih s visokih 4:0. U finalnoj utakmici, koju su krasili svi elementi pravog malonogometnog spektakla sastali su se Voznik i Poljice. Poslije uzbudljive utakmice i na momente veoma žestoke (prema svjedočenju članova iz ekipe Poljice, sudija je svirao nepostojeći penal za ekipu Voznik), ekipa Voznika slavila je u finalu s 2:1 osvojivši na taj način laskavu titulu najbolje ekipe u mektebskoj 2011. godini. U utakmici za treće mjesto ekipa Princeze Džewhere ubjedljivo je pobjedila ekipu Kordića s 4:0. Za najboljeg strijelca proglašen je Mešan Adis iz ekipe Voznik s postigutih 13 golova. Najbolji golman je Ramić Armin iz ekipe Poljice, a pehar za fer-plej zasluženo je dobila ekipa Kordića.

 bugojno-mekteb-liga-2011-2

Pobjednička ekipa Voznika

Druženje polaznika mekteba na nivou Medžlisa IZ Bugojno, promocija mekteba i sportskih natjecanja, ciljevi su koje je Vjersko-prosvjetna služba namjeravala i u potpunosti ostvarila ovogodišnjom Mektebskom ligom 2011.

Elvir Duranović