Logo

Muftijstvo zeničko: Održane sjednice izvršnih odbora medžlisa

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) Aktuelnosti
  • Štampa

U periodu od 17. marta do 13. aprila 2011. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović prisustvovao je sjednicama novoizabranih izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

zenica-sjednica-medzlisa-2011-1

Sa sjednice Izvršnog odbora MIZ Zavidovići 

Prisustvo muftije zeničkog na sjednicama izvršnih odbora imalo je za cilj, prije svega, upoznavanje sa novoizabranim članovima izvršnih odbora, informisanje članova izvršnih odbora o normativnim aktima Islamske zajednice, ali i predlaganje projekata i aktivnosti za naredni period.

zenica-sjednica-medzlisa-2011-2

Sa sjednice Izvršnog odbora MIZ Teslić 

Svim članovima izvršnih odbora muftija je uručio primjerak zbirke normativnih akata Islamske zajednice, a u cilju unapređenja rada medžlisa Islamske zajednice muftija je predložio da se nastavi sa aktivnostima na: unapređenju rada mektebske nastave i vjeronauke u školama, izgradnji vjerskih objekata, finansijskom jačanju medžlisa, prije svega kroz jedinstvenu članarinu i centralizaciju svih sredstava, projektu bratimljenja sa medžlisima iz RS-a, kao i promoviranju, čuvanju i jačanju vakufa i vakufske imovine.

 zenica-sjednica-medzlisa-2011-3

Sa sjednice Izvršnog odbora MIZ Tešanj

Također, muftija je predložio da se u narednom periodu poduzmu aktivnosti na: unapređenju rada sa omladinom, prvenstveno kroz organiziranje omladinskih tribina, unapređenju rada sa ženama, programu vizitacije imama porodicama u matičnim džematima, jačanju jedinstva i sloge u džematima, izradi Monografije Medžlisa IZ, izradi socijalne karte džemata, te praćenju dosljednog unosa podataka u: matičnim knjigama, knjigama vjenčanih i ljetopisima.

 zenica-sjednica-medzlisa-2011-4

Sa sjednice Izvršnog odbora MIZ Doboj

Na sjednicama je, između ostalih, tretirano i pitanje nacrta Pravilnika o članarini i članstvu u Islamskoj zajednici u BiH.

 zenica-sjednica-medzlisa-2011-5

Sa sjednice Izvršnog odbora MIZ Maglaj

Muftija je članovima izvršnih odbora, kao znak pažnje, uručio po primjerak knjige prof. dr. Adnana Silajdžića „40 hadisa s tumačenjem".

zenica-sjednica-medzlisa-2011-6

Sa sjednice Izvršnog odbora MIZ Žepče

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.