A+ A A-

Muftija Klanco ne prihvata kandidaturu

mustafa_ef_klancoPovodom predstojećih izbora za rukovodstvo Mešihata Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj, Kandidaciono-izbornoj komisiji ovih izbora pismo je uputio muftija za Njemačku Mustafa ef. Klanco, u kojem obavještava komisiju da neće prihvatiti kandidature na predstojećim izborima.

Muftija Klanco u pismu se najtoplije zahvaljuje svima koji su mu ukazali povjerenje i kandidirali ga na dužnosti vjerskog poglavara i predsjednika Mešihata Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj. "Vaši brojni prijedlozi za moju kandidaturu u prvom krugu izbornog procesa su pokazatelj da volite Zajednicu čiji su organi pokazali zrelost u proteklom periodu.

Ponosan sam na sve one koji su pokazali visoku svijest o čuvanju Zajednice, a posebno na moje saradnike koji su mi pomogli da vodimo zajednicu punih sedamnaest godina, posebno sam ponosan na moje saradnike što smo bili graditelji, a ne rušitelji ostvarenog.

Ostajem pri prethodnoj odluci u kojoj sam u januaru 2011. godine najavio povlačenje sa rukovodnih dužnosti u IZBNJ i stoga ne prihvatam nijednu kandidaturu. Nadam se da će predlagači imati razumijevanja za moju odluku.

Ostajem na raspolaganju i pomoći budućem rukovodstvu IZBNJ svojim dugogodišnjim iskustvom u djelovanju i rukovođenju IZBNJ i procesima u koje je IZBNJ aktivno uključena.", kaže se u pismu muftije Mustafe ef. Klance upućenom Kandidaciono-izbornoj komisiji Islamske Zajednice Bošnjaka u Njemačkoj od 12. aprila 2011. godine.