A+ A A-

18 godina od stradanja Bošnjaka u Vitezu i Ahmićima

ahmici92sgPrigodnim programom u Vitezu i Ahmićima obilježit će se 18. godišnjica od stradanja Bošnjaka Viteza i Ahmića. Organizatori su Medžlis Islamske zajednice Vitez i Udruženje građana žrtava rata „16. april" iz Ahmića.

Tim povodom u Vatrogasnom domu u Vitezu 15. aprila bit će održana tribina a gost predavač biće dr. Senadin lavić, predsjednik „BZK Preporod". Istog dana poslije akšam-namaza će u Donjoj džamiji u Ahmićima biti održan mevludski program a predavanje će održati travnički muftija mr. Nusret ef. Abdibegović.

U subotu , 16. aprila 2011. godine, na šehidskom mezarju u Vitezu bit će proučeni Jasin i dova, dok će u Gornjoj džamiji u Ahmićima biti proučen tevhid i dova pred duše ahmićkih šehida.

U nedjelju, 17. aprila, ujedno i posljednjeg dana ovogodišnjeg programa oblježavanja stradanja Bošnjaka Viteza i Ahmića u Donjoj Večeriskoj će u 12h biti svečano otvoreno šehidsko spomen-obilježje. Poslije podne-namaza biće proučen mevlud čime će biti i završen ovogodišnji program obilježavanja stradanja Bošnjaka u Vitezu i Ahmićima.