A+ A A-

Zagreb: Održan „Obrazovni forum hafiza"

U organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i Svjetske organizacije za proučavanje Kur'ana, u Zgrebu je od 01. do 03. aprila održan Obrazovni forum hafiza. Ovaj trodnevni seminar okupio je 30 mladih hafiza iz Europe, među kojima su bile i tri djevojke.

Seminar su držali šeih dr. Anas A. Karzoon, direktor istraživanja programa u svjetskojorganizaciji za proučavanje Kur'ana, i šeih mr. Abdulah Al-Muhib.

forum-hafiza-zagreb-2011

U tri dana seminara zanimljivo je bilo svaki dan, budući da se na Radionici tedžvida proučavalo kako valja razviti kur'anske metode uz učešće svih sudionika; a posebno su bila kvalitetna predavanja šejha Anasa Karzoona i šejha Abdulaha Al-Muhiba, a kvalitetu seminara doprinijeli su i svi ostali sudionici u svojim radovima.

U sklopu seminara posebno je ocjenjivano učenje Kur'ana, a u ponedjeljak, 4. aprila sniman je program Miris Divana uz učenje Kur'ana najistaknutijih sudionika ovoga trodnevnog Foruma, u organizaciji kojega se posebno istakao naš Khalid Yassin, koordinator za inozemstvo.

Na kraju su svim sudionicima podijeljene diplome i zahvalnice za sudjelovanje na Forumu.

K. M.