A+ A A-

Omladinski krug MIZ Tuzla posjetio Srebrenicu

Mladi iz Omladinskog kruga Medžlisa Islamske zajednice Tuzla prošlu subotu (02. april) odlučili su da provedu u posjeti Srebrenici.  Njih oko dvadesetak krenulo je ispred mekteba Mejdanske džamije u subotu ujutro.  Na putu su svratili na Divič gdje su ih mještani ugodno dočekali te su se upoznali sa polaznicima mektebske nastave  u novosagrađenoj džamiji na Diviču. Uz jutarnju kahvu na obali Drine bili su prilično iznenađeni ljepotama ovog mjesta.

tuzla-omladinski-krug-potocari-2011

U nastavku ovog jednodnevnog izleta obišli su Memorijalni centar u Potočarima gdje su im domaćini priredili historijski čas o genocidu u Srebrenici. Imali su priliku da pogledaju i jedan dokumentarni film o stradanjima u Srebrenici. Na šehidskom mezarju u Potočarima proučili su Jasin i Fatihu za sve šehide.

Nakon obilaska Memorijalnog centra u Potočarima uputili su se ka Srebrenici. Imali su priliku da vide prirodne ljepote uz izvore Guber . U povratku svratili su do turbeta Hasana Kaimije i Kule u Zvorniku odakle seže prelijep pogled na Zvornik i obližnja mjesta.

Haris Ferizović