A+ A A-

Elči Ibrahim-pašinu medresu posjetila delegacije fondacije „Muradiye" iz Turske

U dvodnevnoj posjeti Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku, 2. i 3. aprila 2011., boravila je delegacija "Muradiye Kultur Vakfi" sa sjedištem u Ankari, u sastavu:

1. Mehmet Karakuš, Turska

2. Ahmet Ulusoy, Turska

3. Fikret Ozkesmen 

Delegacija se sastala sa direktorom Medrese mr. Muharemom Dautovićem i prof. Nerminom Šušićem a cilj posjete je upoznavanje sa projektom u kojeg je iz BiH ove godine uključena naša medresa.

travnik-medresa-posjeta-muradije-turska-2011

Riječ je o projektu pod nazivom "Naše civilizacije osvjetljavaju našu budućnost" iza kojeg stoji međunarodna agencija EU sa sjedištem u Ankari, a realizuje se u BiH (Travnik i Sarajevo). U Travniku u svojstvu domaćina je odabrana Medresa.

Direktor Medrese je upoznao musafire sa kapacitetima i mogućnostima Medrese oko prijema učenika iz Turske i Njemačke u petodnevni boravak te izrazio sretnost što je Medresa odabrana u evropski važan projekat prezentacije naših kultura, historije i civilizacijskih posebnosti.

Dogovoreni su termini posjeta, prezentacija, upoznavanja Travnika i okoline, kao i rokovi vezani za pripremnu fazu projekta.

I ovaj projekat je u cilju uključivanju mladih iz Turske, Njemačke i BiH u aktivnosti koje se u Evropi vode protiv siromaštva i socijalne diskriminacije.

(www.medresatravnik.com.ba)