Logo

Asocijacija žena MIZ Tuzla ugostila članice Vijeća žena MIZ Zagreb

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) Aktuelnosti
  • Štampa

Tuzlu su 03. aprila 2011. godine posjetile članice Vijeća žena Medžlisa Islamske zajednice Zagreb. Gošće iz Zagreba su provele sunčan, proljetni  dan u društvu rukovodstva i članica Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla,  kojim je pripala čast da budu domaćini dragim gošćama i sestrama iz Zagreba. Ovaj susret bio je prilika za jedno ugodno druženje.  Tokom posjete Tuzli gošće su posjetile nekoliko važnih vjerskih i historijskih objekata grada Tuzle, između ostalih Džindijsku džamiju, Kapiju i užu gradsku jezgru. Potom ih je put odveo do Behram-begove medrese, gdje je upriličen kratki obilazak kompleksa medrese i susret sa profesoricama ove obrazovne ustanove.

zene-miz-tuzla-i-zagreb-2011-1

Ova posjeta bila je i idealna prilika za razgovor o mogućim,  budućim projektima i saradnji Asocijacije žena MIZ Tuzla i Vijeća žena MIZ Zagreb. "Svaki put Tuzla na mene ostavi poseban utisak. Bilo mi je zadovoljstvo ponovo biti ovdje i ponovo biti vaša gošća. Nadam se da ćemo uskoro realizirati neke aktivnosti zajedno, ako Bog da." - kazala je predsjednica Vijeća žena MIZ Zagreb, Azra Omanović.

zene-miz-tuzla-i-zagreb-2011

Rukovodstvo Asocijacije žena MIZ Tuzla u svom radu teži u uspostavljanju i ojačavanju saradnje sa muslimankama kako u našoj zemlji tako i u regionu. Ovaj susret, još jedna je potvrda da malim ali sigurnim koracima Asocijacija ostvaruje svoje zacrtane ciljeve.

Elmedina Osmić

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.