A+ A A-

Raspisan konkurs za nagradu „Hasan Kaimija"

Organizacioni odbor manifestacije „Dani Hasana Kaimije" je raspisao konkurs za pojedinačne i kolektivne prijave za dodjelu nagrade „Hasan Kaimija 2011".

Nagrada "Hasan Kaimija" dodjeljuje se za najbolje objavljeno djelo u 2010. godini  iz oblasti književnosti i znanosti, a koje prvenstveno, uz najviše književnoestetske, odnosno znanstvene standarde, afirmira  duhovne i humanističke vrijednosti bosanskohercegovačkoga društva.

kaimija-juni-2008

Sa dodjele nagrade "Hasan Kaimija" 2008. godine

S obzirom da se od ove, 2011. godine Nagrada "Hasan Kaimija" dodjeljuje bijenalno iz jedne od spomenutih oblasti: jedne godine za najbolje objavljeno književno djelo a slijedeće godine za najbolje objavljeno znanstveno djelo, itd., Organizacioni odbor Manifestacije je odlučio da se Nagrada "Hasan Kaimija" za 2011. dodijeli za najbolje djelo objavljeno u 2010. godini  iz oblasti humanističkih i društvenih znanosti.

Manifestacija „Kaimijini dani" će biti održana od 09. do 12. juna 2011. godine u Zvorniku, Kula-Gradu i drugim dijelovima Podrinja. Predsjednik organizacionog odbora ove manifestacije je tuzlanski muftija Husein ef. Kavazović.

Detaljnije informacije vezane za ovaj konkurs možete pogledati ovdje.