Logo

Fatmir Alispahić u Minhenu

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) Aktuelnosti
  • Štampa

fatmir-alispahicU organizaciji bošnjačkih asocijacija u Minhenu, Fatmir Alispahić će u petak, subotu i nedjelju (25., 26. i 27. mart) u sedam centara koji okupljaju bošnjačku dijasporu održati sedam predavanja na različite teme.

U petak, u 12 i 30, u džematu Penzberg koji okuplja i Turke i Albance, tema će biti „Strategija izmišljanja tzv. islamskog terorizma u BiH", a u 18 i 30, i džematu Hidaje u Minhenu, tema je „Kontinuitet genocida nad Bošnjacima".

U subotu, u 09 i 30, planiran je razgovor sa omladinom iz džemata Fedžr na temu „Kriza bošnjačke porodice", a u 14 i 30 Akademsko popodne sa Bošnjačkim akademskim forumom (BAF) i predavanje na temu „Zašto nam trebaju Bošnjačka akademija i Muzej genocida". U 18 i 30 planirano je Bošnjačko veče u organizaciji džemata Fedžr u Minhenu, na kome će Fatmir Alispahić održati predavanje na temu „Sandžak (ni)je centar bošnjačkog nacionalnog interesa".

U nedjelju je u 12 i 30, u džematu Tevhid, predviđeno predavanje na temu „Sarajevo je metropola islamofobije na Balkanu", a u 18 i 30, u džematu Ikre, predavanje na temu „Bošnjačke perspektive".

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.