Promo banner

A+ A A-

Aktivnosti Omladinskog kruga MIZ Kakanj

U nedjelju 20. marta u prostorijama gradskog mesdžida u Kaknju, održano je treće po redu druženje i susreti omladine. Naime, više od stotinu omladinaca i omladinki su pokrenuli ova druženja u sklopu aktivnosti omladinskog kruga pri Medžlisu islamske zajednice Kakanj.

Prvo druženje je održano u džematu Brežani, drugo i Brnju i treće pri džematu Čaršijske džamije. Ono što je zapaženo jeste veliko interesovanje omladine za ovaj vid druženja s obzirom da omladini koja želi drugačiji koncept druženja, ovakva sijela svakako idu u prilog. Sam program je osmišljen da  prvi dio programa bude ispunjen interesantnim sadržajem uz Kur'an,  ilahije i kaside  i kratka izlaganja a drugi dio bude prepušten za međusobno upoznavanje i druženje.

omladinsko-druzenje-kakanj-2011 

Da je ova ideja i projekat na dobrom putu svjedoči i to da ovim sijelima prisustvuje i omladina iz drugih medžlisa, i to cijeli autobus musafira iz džemata Orahovica na čelu sa svojim imamom.

Za treći april najavljeno je novo druženje u džematu Tršće a sedmicu poslije u džematu Orahovica MIZ Zenica. Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da se uključe u ovaj hairli projekat omladinskog kruga MIZ Kakanj.

Abdurahman Zukan (www.medzlisizkakanj.com)