A+ A A-

Pismo podrške muftiji Zukorliću

muftija-zukorlic-2Asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije uputila je pismo podrške glavnom muftiji Muamer-ef. Zukorliću. U saopštenju kojeg prenosimo u cjelosti se kaže:

„Poštovani predsedniče Mešihata Islamske zajednice u Srbiji gospodine Zukorliću,

Obraćam Vam se, pre svega, da bih Vam pružio podršku u ime Asocijacije malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije, čiji su mnogi članovi iz Sandžaka, pogotovo iz Novog Pazara. Čestitam Vam na ubedljivoj pobedi liste Bošnjačke kulturne zajednice, koju ste ostvarili na izborima za Bošnjačko nacionalno veće i želim da istrajete u legitimnoj borbi da se izborni rezultati poštuju u skladu sa zakonom. Borba za poštovanje zakona u Srbiji nije jednostavna i laka. Danas oholo i bahato partijska pripadnost tumači i sprovodi zakone bez obzira kom narodu ili religiji pripadate i potpuno im je svejedno da li se zovete Boris ili Rasim.

U tom ličnom i stranačkom interesu stranke i političari Srbije prave pogubne i katastrofalne podele na svoje članstvo i na sve nas ostale. Pošto su nekompetentni i produkt jednog ateističkog društva podržavaju i ono što je svima neprihvatljivo. Jedinstvena Islamska zajednica u Srbiji, kao i sve ostale verske zajednice, čine okosnicu demokratske i ravnopravne države. Ali oni to ne shvataju.

Na kraju, šaljem Vam dopis krivične prijave protiv ministra Rasima Ljajića, koji kao eksponent današnjeg režima poslednje tri godine krši sve moguće zakone na osnovu kojeg radi njegovo ministarstvo i ne poštuje ni presude Vrhovnog suda Srbije. Time neposredno i direktno ugrožava sva civilizacijska prava 132.000 članova naše Asocijacije.

Kršenje i ugrožavanje ljudskih i manjinskih prava svih građana i diskriminacija po bilo kom osnovu, pogotovo manjinskih grupa i naroda, kao što je to danas slučaj sa vama, obavezuju sve građane Srbije da vam pruže podršku i da se svim legitimnim sredstvima bore da se što pre obezbedi poštovanje zakonitosti i načela demokratičnosti u Republici Srbiji.

U nadi da će te uspeti u svojim opravdanim zahtevima, srdačno Vas pozdravljamo.", stoji u saopštenju koje je potpisao predsjednik skupštine ove asocijacije Dušan Brajović.

(www.islamskazajednica.org)