A+ A A-

Održan sastanak Aktiva vjeroučitelja iz Kaknja

U subotu, 05. marta 2011. godine, održan je po treći put u ovoj godini sastanak vjeroučitelja sa područja Medžlisa IZ Kakanj.

Svakog mjeseca članovi aktiva vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola organizuju sastanke gdje razmatraju trenutne probleme na koje nailaze u svom odgojno-obrazovnom radu. U suradnji sa Medžlisom Kakanj vjeroučitelji su postigli zavidne rezultate. Svoj rad i zalaganje na putu promovisanja vjerskih i kulturnih vrijednosti prezentovali su kako u nastavi tako i u javnim nastupima na lokalnoj televiziji NTV IC i radiju. Vjeroučitelji   učestvuju i  u aktivnostima humanog karaktera u koordinaciji sa Merhametom i Crvenim polumjesecom.

sastanak-vjeroucitelja-kakanj-2011

Tema trećeg sastanka je bila "Ocjenjivanje rada i poštivanje pedagoških standarda u nastavi isl. vjeronauke". Gost predavač bio je prof. Midhat ef. Čakalović, glavni imama Medžlisa Gračanica i spoljni saradnik za vjeronauku pri Pedagoškom zavodu Zenica.  

Prof. Čakalović je u svom obraćanju govorio o položaju vjeronauke u školi i njenom ulasku u obrazovni sistem. Istakao je činjenicu da je vjeronauka nužna odgojna dimenzija u današnjoj nastavi ali i veliki emanet koji na sebe preuzima vjeroučitelj.

Nakon  upoznavanja sa rasporedom posjete i načinom ocjenjivanja  vjeroučitelji su zajedno sa gostima kroz neformalno druženje razmijenili iskustva i planove za buduću suradnju.

Alić Muhamed, predsjednik Aktiva vjeroučitelja