A+ A A-

Zenica: Završena manifestacija "Želja za Resulom"

U subotu, 05. 03. 2011. godine, je u prepunoj zeničkoj Areni završnom svečanošću okončana ovogodišnja manifestacija pod nazivom "Želja za Resulom" koju je organizovao Medžlis Islamske zajednice Zenica u povodu obilježavanja rođenja poslanika Muhammeda a. s.

MANIFESTACIJA-ZENICA-2011-1

Na završetku  manifestacije "Dani o Allahovom Poslaniku Muhammedu a.s." koja je trajala dvadeset dana, organizirano je  večer  ilahija i kasida, večer duhovne muzike,  kojeg je izveo hor "Rejjan" sa Zejdom Šotom i hfz. Azizom Alilijem.

Zenička Arena bila je pretijesna da primi sve posjetioce, goste i zainteresirane građane,  koji su došli da podjele veliku radost sa nama na završetku manifestacije "Želja za Resulom" sa preko deset hiljada posjetilaca unutar dvorane i preko tri hiljade izvan dvorane.

MANIFESTACIJA-ZENICA-2011

U ime organizatora svečanost je otvorio glavni imam Medžlisa IZ-e Zenica, Jakub ef. Salkica, te izrazio zahvalnost i dobrodošlicu svim prisutnim, a posebno članovima međureligijskog vijeća na nivo općine Zenica, predstavnicima katoličke, pravoslavne i protestanske crkve, te jevrejske zajednice u Zenici.

Svečanost je  krunisana sjajnim programom koji je svojim bogatim sadržajem govorio o našem Poslaniku, njegovom životu i vrijednostima njegove misije.

Cilj manifestacije bio je promocija vrijednosti iz Poslanikova života sa željom da nam Poslanik Muhammed a.s. bude "usvetun haseneh" - najbolji uzor u našem svakodnevnom životu.

J.S.