Promo banner

A+ A A-

Režimsko-medijski linč muftije Zukorlića

da-mozda-neMešihat Islamske zajednice u Srbiji saopćenjem za javnost najoštrije je osudio nastavak neprijateljskog djelovanja RTS-a prema islamu, muslimanima i Islamskoj zajednici.

"Uprkos više dosadašnjih upozorenja, takozvani Javni servis, pod rukovodstvom Aleksandra Tijanića, sudjeluje u režimsko-medijskom linču glavnog muftije Muamer ef. Zukorlića.

U posljednjem izdanju emisije `Da, možda ne` (od petka, 04. marta 2010. godine) autorka Olivera Kovačević zloupotrijebila je Javni servis u nastojanju da muslimane, nad kojima se permanentno vrši diskriminacija, a o čemu je Muftija u više navrata govorio, predstavi kao opasnost za one koji drugačije misle.

Emisija je imala za cilj da izvjesnu Aidu Ćorović, inače ovih dana poznatu po beskrupuloznom zastupanju interesa beogradskog režima u Sandžaku, predstavi kao žrtvu. Pošto režimski saveznici u Sandžaku ne uspijevaju legalno i legitimno pobijediti Muftiju, poenta emisije je poziv državnim organima sile da se obračunaju sa Muftijom.

Iznoseći ovaj stav pažljivo biramo riječi kako nakon ovog saopštenja i Olivera Kovačević ne bi dobila policijsko obezbjeđenje.

Žalosno je da RTS zloupotrebljava novac građana Srbije za sramno dezinformisanje javnosti. Kada je u pitanju sandžačka javnost, ovakve emisije podstiču Bošnjake da se u svojoj borbi za punu slobodu i svoja prava okupe oko Islamske zajednice na čelu sa glavnim muftijom Muamer ef. Zukorlićem.", stoji u saopćenju za javnost Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

(www.islamskazajednica.org)